Traversarea drumului public prin loc nepermis şi fără o asigurare prealabilă a copiilor lăsaţi nesupravegheaţi, a fost cauza a două accidente rutiere produse ieri, 19 mai 2016, în judeţ. Unul dintre accidente a avut loc lângă Turulung, iar cel de-al doilea în localitatea Hrip, informează IPJ Satu Mare.

ambulanta-accident

Astfel, în data de 19.05.2016 ora 08.50, pe DN 1C, un bărbat, F.V. de 42 ani, din comuna Turț, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală în afara localității Turulung, județul Satu Mare, l-a accidentat grav pe minorul K.C. de 5 ani, din Turulung, care fiind lăsat nesupravegheat, s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis fără să se asigure.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, totodată s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii unei eventuale alcoolemii.
Tot în cursul zilei de ieri, la ora 11.15, în localitatea Hrip, județul Satu Mare, A. L. de 65 ani din localitate, conducând autoturismul proprietate privată pe strada Principală, a accidentat-o ușor pe minora F. R. de 7 ani, din Hrip, care lăsată nesupravegheată s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis și fără să se asigure.
În urma producerii evenimentului rutier, conducătorul auto a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, fiind identificat şi depistat ulterior, ocazie cu care i-au fost recoltate probe biologice de sânge.
În ambele cazuri cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.