Un minor, în vârstă de 17 ani, bănuit de tentativă la furtul a două autoturisme, a fost reţinut pentru 24 de ore de către poliţiştii de investigaţii criminale sătmăreni, informează Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Satu Mare.

retinut

În dimineaţa zilei de 16.05.2016, printr-un apel telefonic, poliţia a fost sesizată despre spargerea unui autoturism pe b-dul Vasile Lucaciu. La scurt timp, printr-un alt apel telefonic , Ştefan G. de de 39 ani din Satu Mare, sesizează poliţia despre faptul că autoturismul său, parcat pe strada Cuza Vodă, se află deplasat din locul în care l-a lăsat parcat şi este tamponat de un copac ornamental, iar în maşină se află un tânăr.
Deplasându-se imediat la faţa locului, poliţiştii au constatat că cel din autoturism este D.P. de 17 ani din Călineşti Oaş, care forţase intrarea in autoturism cu intenţia de a-l fura.
În urma extinderii cercetărilor, s-a stabilit faptul că tânărul a pătruns şi în autoturismul reclamat spart pe b-dul Vasile Lucaciu, pe care a încercat de asemenea sa îl pornească prin legarea firelor electrice, însă fără a reuşi.
Cercetările continuă cu cel în cauză în stare de reţinere, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, conducerea unui autovehicul fără permis de conducere si refuz de prelevare probe biologice, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lânga Judecătoria Satu Mare cu propunere de luare a unor măsuri preventive.