O patrulă mixtă formată dintr-un poliţist şi un jandarm a reuşit performanţa de a amenda un copil de 15 ani pe motiv că nu a circulat pe partea dreaptă a unui drum judeţean. Este vorba de DJ 108 M, între Portiţa şi Irina, un drum judeţean pe care abia trec câteva maşini într-o singură zi. Copilul care se ducea la bunici a fost amendat exemplar cu suma de 125 de lei. Ba chiar a fost ameninţat să semneze procesul verbal şi să consemneze că nu are obiecţiuni.

drum-judetean

Miercuri, 11 mai 2016, careianul Emil Bumb, în vârstă de 15 ani, s-a dus în vizită la bunici. Ultima bucată de drum, cea dintre Portiţa şi Irina, a fost nevoit să o parcurgă pe jos. În timpul deplasării a fost oprit de o patrulă mixtă, formată dintr-un poliţist şi un jandarm. Deşi pe drum nu circula nicio maşină, membrii patrulei mixte i-au spus că nu a circulat pe partea dreaptă a direcţiei de mers, motiv pentru care îi vor aplica o amendă. Patrula era formată din agentul şef adjunct Eduard Erdei, de la Postul de Poliţie Tiream, şi plutonierul major Vasile Boldar, de la Secţia de Jandarmi Carei.
Minorul Emil Bumb a refuzat să semneze procesul verbal, însă poliţistul Erdei l-a ameninţat că îl va duce la secţie dacă nu semnează. Copilul a cedat şi s-a trezit în mână cu procesul verbal seria PSMX nr. 007151, în care se arăta că a fost amendat cu suma 125 lei. În termen de 48 de ore, suma care trebuie achitată este de 62,5 lei.
Tatăl minorului, şi el fost poliţist de frontieră, consideră că este vorba de un abuz. “Cum să amendezi un copil pentru că nu circulă pe partea dreaptă a unui drum între două sate aflate la capătul lumii, drum pe care abia vezi câte o maşină. Probabil că poliţistul Erdei şi jandarmul Boldar se cred un fel de cowboys ai zonei, care sancţionează aiurea pe toată lumea pentru a-şi face planul de amenzi. Ce oameni ai legii sunt cei care ameninţă un copil pentru a semna procesul verbal? Iar apoi îşi mai şi bat joc de el, spunându-i că îi vor împrumuta tatăl, adică pe mine, cu 62,5 lei pentru a putea plăti această amendă. Mă voi adresa superiorilor lor. Nu e vorba de bani, ci de modul în care au acţionat”, ne-a declarat tatăl lui Emil Bumb.