Castelul Károlyi din Carei găzduiește prima ediție a evenimentului lunar „Întâlnire/Találkozás”, care se va desfășura sub forma unui forum. Evenimentul va avea loc miercuri, 18 mai 2016, de la ora 19.00, în Sala Cavalerilor. Fiecare întâlnire va avea în centrul ei un invitat, care va ține un discurs de aproximativ 30 de minute, după care se trece la partea de interacțiune cu publicul: sesiune de întrebări și răspunsuri, opinii, discuții, propuneri.

Afis Intalnire Ro

Primul invitat al „Întâlnirii” este regizoarea careiancă Paula Oneț, care va vorbi pe tema: „Despre studenție, pasiune, călătorii și autocunoaștere, cu exemple din filmografia personală”, se arată într-un comunicat de presă transmis redacţiei de Teodora Păcurar, angajat al Fundației Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Grof Károlyi”.
Acest eveniment se va desfășura în limba română, urmând ca întâlnirea din luna iunie să fie prezentată în limba magiară.
Scurtă descriere
Forumul Întâlnire/Találkozás este un eveniment dedicat tuturor careienilor, cu scopul consolidării comunității și a relațiilor dintre locuitorii ei.
Ce se vrea a fi, mai exact, acest forum?
Inspirat din TEDx Talks, Întâlnire/Találkozás este un eveniment care pune în centrul valorilor comunității omul. Locuitorii Careiului sunt oameni care au ceva de spus și care sunt gata să îi asculte pe ceilalți. Noi vrem să le oferim un spațiu public în care fiecare poate să se manifeste, să își expună grijile sau preocupările, astfel încât comunitatea să fie conștientă de ceea ce se întâmplă în jur și chiar să propună idei pentru soluționarea problemelor.
Care e scopul acestui eveniment?
Scopul nostru este să ne arătăm munca, să ne împărtășim învățăturile, să ne privim unul pe altul mai de aproape, să ne reîmprospătăm gândirea și să ne eliberăm de valorile înțepenite, poate, în forme.
Vrem să vedem cine ce gândește, cine cu ce se ocupă, cine ce idei are, vrem să ne apropiem unul de altul cu prietenie. Idei, discursuri, dezbateri. Vrem să ne arătăm, să ne autoanalizăm, să ne reinventăm. Și vrem să facem asta împreună.
Cui i se adresează?
Întâlnire/Találkozás li se adresează tuturor careienilor cărora le pasă de comunitate, care sunt curioși de ceilalti si care vor sa se implice în dezbateri publice.