PSD cere postul de viceprimar al Careiului

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute azi, 5 mai 2016, la sediul partidului, candidatul PSD la funcţia de primar al Careiului, Ioan Oneţ, şi-a prezentat programul electoral. De asemenea, au fost prezentaţi principalii candidaţi ai PSD la Consiliul Local Carei. Considerând că la nivelul conducerii oraşului să fie reprezentate cele două mari etnii care trăiesc în Carei: românii şi maghiarii, Ioan Oneţ a solicitat ca postul de viceprimar al Careiului să revină PSD în cazul în care candidatul UDMR, actualul primar Eugen Kovacs, va câştiga un nou mandat de primar.

13162467_1021320307936977_1106103812_n
„M-am născut în Carei, sunt de profesie economist. Am absolvit Facultatea de Management Financiar- Bancar. Ca experienţă profesională, am lucrat timp de şase ani la dou instituţii financiar- bancare, pe diferite funcţii. Actualmente sunt director al ANIF – Unitatea de Administrare Satu Mare. Am intrat în politică în anul 2008, avându-l ca mentor pe domnul Liviu Ciucoş. În 2012 am fost ales consilier local pe listele USL din partea PSD. Din martie 2013 sunt preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Carei”, s-a prezentat candidatul PSD la Primăria Carei, Ioan Oneţ.
„Este o onoare pentru mine şi o mare responsabilitate să fiu candidatul PSD la funcţia de primar al Careiului. Deşi sunt tânăr, eu cred că am experienţa necesară şi vă asigur că am puterea şi motivaţia de a-mi asuma responsabilitatea unei asemenea funcţii şi, desigur, a unei schimbări. Consider că anunţarea candidaturii mele la funcţia de primar este un act de curaj gândindu-mă la vremurile pe care le trăim. În modelul strategic, mizez pe munca în echipă, sunt adeptul ideilor constructive, bazate pe o gândire corectă, normală, care să aibă ca rezultat îmbunătăţirea calităţii vieţii careienilor”, a declarat Oneţ.
Candidatul social- democrat şi-a prezentat aşteptările în privinţa campaniei electorale la nivelul municipiului Carei. „Doresc ca această campanie să aibă o ţinută democratică şi etică, să fie bazată pe idei constructive şi să demonstreze implicarea reală a candidatului în problemele cetăţenilor şi în viaţa comunităţii. Cred că cea mai mare provocare pentru un lider este să contribuie la unitatea şi armonia comunităţii din care face parte”, a spus Ioan Oneţ.

13115766_1021320317936976_1674008634_n
În continuarea Ioan Oneţ şi-a prezentat realizările în calitate de membru al Consiliului Local Carei. „Ca şi consilier local, m-am implicat activ în problemele comunităţii din Carei. Am susţinut toate proiectele de investiţii care s-au derulat în cei patru ani de când sunt consilier local. Împreună cu colegul meu Marius Ciucoş, consilier local din partea PSD, şi împreună cu conducerea judeţeană a partidului, ne-am adus aportul la finalizarea unor investiţii importante în municipiul nostru, cum ar fi: locuineţe sociale din cartierul Tineretului, asfaltarea drumurilor din Carei şi Ianculeşti, finalizarea sediului noii primării. Sunt foarte multe lucruri pe care am reuşit să le realizăm cu sprijinul Guvernului Ponta”, a declarat Ionuţ Oneţ.
Liderul PSD Carei, Ioan Oneţ, a prezentat motivele care l-au determinat să candideze la funcţia de primar al Careiului: „Voi candida la Primăria Carei Carei deoarece doresc să reprezint atât tinerii cât şi vârstnicii, copiii cât şi părinţii. Candidez pentru cei care acordă o importanţă deosebită Educaţiei, dar şi pentru cei care cred că Biserica are un rol important în societate. Vreau să-i reprezint pe iubitorii de sport şi pe cei de natură, pe cei care au nevoie de locuri de muncă bine plătite şi, nu în ultimul rând, pe întreprinzătorii care doresc şi încearcă să le creeze.”
Ioan Oneţ şi-a prezentat apoi programul electoral:
1. Reabilitare drumuri şi trotuare.
2. Modernizarea şi eficientizarea energtică a sistemului de iluminat public.
3. Reabilitarea şi dotarea unităţilor de învăţământ. Sprijinirea parteneriatelor public – private, organizarea de grupuri de lucru, seminarii în vederea îmbunătăţirii ofertei educaţionale, orientarea spre învăţământul profesional şi tehnic.
4. Construcţia de locuinţe sociale şi ANL.
5. Diversificarea economiei bazate pe agricultură şi resurse naturale (construirea unui depozit frigorific pentru depozitarea legumelor şi fructelor provenite de la producătorii din zona Careiului).
6. Pentru a asigura mobilitate în interiorul oraşului şi pentru descongestionarea traficului, doresc construcţia unei şosele de centură în zona de nord, care să facă legatura cu zona industrială a oraşului Carei.
7. Îmbunătăţirea comunicării politice şi implicarea societăţii civile în actul decizional (comunicare directă, online, mass media), aici mă refer şi la ideea de adunări cetăţeneşti prin care locuitorii să vină cu propuneri pentru proiecte de hotărare în Consiliul Local.
8. Rezolvarea problemei câinilor comunitari prin continuarea parteneriatului cu Asociaţia Puffy.
9. Reamenajarea spaţiilor de joacă pentru copii, reţea Wi-fi mai extinsă, vestiar pentru terenurile desport din parc.
10. Crearea, în paralel, cu rol consultativ, al unui Consiliu Local al Tinerilor, care să formuleze propuneri şi să vină cu initţative de activităţi în interesul tinerilor şi a întregii comunităţi.
11. Constrirea capelei mortuare din Ianculeşti.

13140796_1021320417936966_1182498222_n
Candidatul PSD a cerut postul de viceprimar în cazul în care candidatul UDMR va câştiga bătălia electorală. „În Carei, de opt ani avem atât primar cât şi viceprimar de la aceeaşi formaţiune politică. Dacă voi ajunge primar, viceprimarul va fi din partea UDMR. Mi se pare normal ca la nivelul conducerii oraşului să fie reprezentate cele două mari etnii care trăiesc în Carei: românii şi maghiarii. Însă, în cazul în care primarul va fi din partea UDMR, domnul Kovacs Eugen în speţă, îi cer în mod public ca viceprimarul să fie din partea PSD, din partea noastră pentru că am susţinut oate proiectele care s-au derulat în aceşti patru ani”, a declarat preşedintele PSD Carei.
Ioan Oneţ a lansat un apel către careieni, cerându-le să susţină listele cu candidaţi PSD la Consiliul Local şi la Consiliul Judeţean. „Pe lista de candidaţi la Consiliul Judeţean avem un reprezentat, sperăm noi pe loc eligibil, în persoana doameni Rodica Maxi. Le cer careienilor să sprijine listele PSD atât la Consiliul Local, cât şi la Consiliul Judeţean”, a declarat candidatul social- democrat Ionuţ Oneţ.
În încheierea conferinţei de presă s-au prezentat principalii candidaţi ai PSD la Consiliul Local Carei: Carmen Todea, Sorin Cioltean, Sorin Oprea şi Alain Abrudean.


Lasă un răspuns