Poliția sătmăreană va fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să se bucure în linişte și siguranță de Sfintele Sărbători de Paști de cult Ortodox și de minivacanța de 1 Mai. Peste 530 de poliţişti vor fi în și vor avea ca prioritate prevenirea evenimentelor neplăcute, protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor, precum și salvarea de vieți.

politisti

Astfel, în perioada 29 aprilie – 2 mai a.c., poliţişti de la ordine publică, de la structurile de poliţie rutieră, dar şi de la transporturi, arme, economic, investigaţii criminale și de la alte structuri se vor afla în stradă și în proximitatea lăcaşurilor de cult sau a locurilor unde au loc manifestări publice circumscrise acestor sărbători.
Zilnic, patrulele de siguranţă publică, pedestre şi auto, vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale în activităţi care se vor desfăşura independent sau în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice
Pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave, poliţiştii de la rutieră vor acţiona pe drumurile publice, în zona lăcaşurilor de cult religios, pe principalele artere din zonele de agrement şi pe traseele de acces către aceste zone. Pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative, pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii vor folosi şi aparatele radar.
Pentru a vă bucura în linişte de Sfintele Sărbători de Paşti și de minivacanța de 1 Mai, poliţiştii vă recomandă:
– În zonele aglomerate din pieţe, gări, autogări, magazine, lăcaşe de cult fiţi foarte atenţi cu banii şi obiectele personale!
– Nu purtaţi portmoneul în buzunarele exterioare ale hainelor, în sacoşă sau la vedere!
– Nu păstraţi în acelaşi loc banii, actele personale şi cheile apartamentului!
– În aglomeraţie, dacă vă simţiţi bruscaţi, controlaţi-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment! Priviţi cu atenţie persoanele din jurul vostru pentru a reţine cât mai multe detalii despre cei care ar putea să vă sustragă bunuri.
– Evitaţi pe cât posibil locurile izolate sau neiluminate.
În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!