Trei sesizări îndreptate împotriva candidaţilor PNL au fost depuse în această dimineaţă la Biroul Electoral de Circumscripţie (BEC) Carei. Sesizările au fost depuse de preşedinţii UDMR, PSD şi ALDE Carei, respectiv Eugen Kovacs, Ionuţ Oneţ şi Pinter Jozsef. Aceştia consideră că verificare a semnăturilor de susţinere prin contactarea telefonică de către liberali a careienilor care le-au dat constituie un abuz, o acţiune de intimidare şi de influenţare a electoratului.

bec carei

„Consider că este vorba de un abuz din partea candidaţilor liberali, respectiv o încercare de intimidare a contracandidaţilor şi a votanţilor careieni”, a scris preşedintele UDMR Carei, primarul Eugen Kovacs, pe profilul său de Facebook.
„Acest abuz ar putea fi un prim pas pentru vicierea rezultatelor în alegeri, reprezentanţii acestui partid (PNL – n.r.) putând recurge şi la acţiuni de intimidare şi influenţare a electoratului în ziua votului”, a declarat pentru Opinie de Carei, Ionuţ Oneţ, preşedintele PSD Carei.
„Considerăm că se încalcă opţiunea unor cetăţeni de a semna pentru susţinerea unor partide. Cred că s-a făcut un abuz cu prezenţa mai multor reprezentanţi ai PNL care nu au semnat cererea, dar erau prezenţi la verificarea listelor”, ne-a declarat pentru Opinie de Carei Pinter Jozsef, preşedintele ALDE Carei.
Cei trei preşedinţi ai Organizaţiilor Municipale UDMR, PSD şi ALDE Carei au depus azi dimineaţă sesizări împotriva liberalilor la Biroul Electoral de Circumscripţie.
În cursul după-amiezii zilei de ieri, 27 aprilie 2016, candidatul PNL la funcţia de primar, Ilie Ciută, însoţit de trei candidaţi ai partidului la Consiliul Loca (Adrian Bucureştean, Lăcrimioara Sucală şi Abigail Bodo) au descins la Biroul Electoral de Circumscripţie, cerând să le fie puse la dispoziţie listele cu semnături de susţinere ale unor adversari electorali. Cei patru liberali au conspectat cu atenţie listele şi şi-au notat o serie de nume. Apoi au început să-i contacteze telefonic pe mai mulţi careieni, chestionându-i dacă chiar au dat semnături de susţinere pentru respectivii candidaţi. Un asemenea sms a fost trimis inclusiv unui candidat UDMR la Consiliul Local. Se pare că liberalii au urmărit în mod special şi numele membrilor PNL care au dat semnături de susţinere candidaţilor ALDE şi candidatului independent Marius Rusu.