Două accidente rutiere, soldate cu răniri uşoare, s-au produs ieri, 25 aprilie 2016, în municipiile Carei şi Satu Mare, informează Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Satu Mare. Primul dintre ele a avut loc în jurul orei 09:10, pe str. 1 Decembrie 1918 din Carei, unde un conducător auto, Ioan P., de 36 de ani, din localitate, a pătruns cu autoturismul pe pista de biciclete amenajată şi semnalizată corespunzător, în timp ce pe pistă se apropia circulând regulamentar un biciclist, care nu a mai putut evita impactul cu autoturismul.

accident-bicicleta

În urma accidentului, a rezultat rănirea ușoară a biciclistului Z.Sabin, de 39 ani, tot din Carei, care a fost transportat la spital pentru investigații medicale, fără a necesita internarea.
Ambii participanţi la trafic au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, fiindu-le totodată recoltate şi probe biologice de sânge in vederea stabilirii unei eventuale alcoolemii.
Tot în 25.04.2016, la ora 21:00, pe str. Făgăraşului din Satu Mare, Nicolae H. de 36 ani, din Păuleşti, conducând autoturismul VW Golf proprietate privată, l-a accidentat uşor pe Alin G. de 40 ani, din Satu Mare, care, în calitate de pieton, se deplasa neregulamentar pe partea carosabilă.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. De asemenea şi în acest caz au fost recoltate probe biologice de sânge.
În ambele situaţii cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.