La Casa Comunitară Sf. Ladislau din municipiul Carei a avut loc azi dimineaţă deschiderea festivă a Concursului de Creaţie Literară în Limba Rromani „Ştefan Fuli”. La deschidere au fost prezenţi reprezentantul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, profesorul universitar dr. Gheorghe Sarău, reprezentantul Uniunii Scriitorilor din România, publicistul Nicolae Băciuţi, inspectorul general adjunct al IŞJ Satu Mare, Gal Gyongyi, şi consilierul prefectului pe problema romilor, Rozalia Bondrea. Oficiile de gazdă au fost făcute de primarul Egen Kovacs.

13045696_1619966714994929_1712063548_n

Concursului de Creaţie Literară în Limba Rromani „Ştefan Fuli”, este un concurs naţional şcolar, aflat la a V-a ediţie, care se desfăşoară în perioada 21-23 aprilie 2016, în municipiul Carei. Acesta se adresează elevilor romi din întreaga ţară, din clasele a VII-XII, şi are trei secţiuni: lirică, proză şi critică literară. La deschiderea oficială a participat şi iniţiatoarea acestui concurs naţioanl, Corina Ceanu.

Primarul Eugen Kovacs a declarat că îi apreciază în mod deosebit pe romii care încearcă să-şi menţină cultura şi limba, însă, din păcate, sunt tot mai puţini în zona noastră.

kovacs

Prin intermediul concursului naţional organizat în acest an la Carei vor fi selectaţi memrii lotului care va participa la un concurs internaţional în limba rromani, care se va desfăşura la Drobeta-Turnu Severin.