Un bărbat din Vetiș a vrut să-i dea foc fiicei sale vitrege, în vârstă de 14 ani, pe motiv că aceasta a rămas însărcinată. În ajutorul fetei a sărit mama acesteia, însă benzina stropită de concubin a ajuns pe plită şi a luat foc instantaneu. Cei doi concubini au suferit arsuri de gradul III, fiind internați la Spitalul Judeţean Satu Mare.

pompier

”Ieri, în jurul orelor 19,30, poliţiştii Secției 3 Poliție Rurală Satu Mare, au fost sesizați telefonic prin SNUAU 112, de către M. Elisabeta de 57 ani, din Vetiș, despre faptul că din locuința vecinei sale, se observă fum negru și strigăte de copii. La fața locului s-au deplasat echipaje ale ambulanței, pompieri și poliție, care după stingerea incendiului au constatat că la imobilul indicat, L. Katalin, de 31 ani, și S. Ioan, de 36 ani, ambii cu același domiciliu, care locuiesc în concubinaj, pe fondul consumului de alcool au avut un conflict spontan. În urma acestuia, bărbatul a luat un flacon de plastic în care avea benzină, dorind să-şi intimideze concubina, a aruncat o parte din benzină în locuinţă ajungând şi pe plita încinsă a sobei, benzina aprinzându-se instantaneu. În urma propagării focului, au fost distruse bunurile din bucătăria casei, iar celor doi concubini le-au fost provocate arsuri pe corp în proporție de 30%. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere și vătămare corporală”, informează Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Satu Mare.
Potrivit surselor judiciare, scandalul ar fi izbucnit de la faptul că bărbatul a aflat de faptul că fiica concubine sale, în vârstă de numai 14 ani, a rămas însărcinată. Se pare că bărbatul ar fi vrut să-i dea foc fetei.
Cei doi concubini au ajuns aseară la Urgențe, femeia prezentând arsuri de gradul III pe circa 30% din corp, în special pe față, mâini, torace și gât, iar bărbatul pe 10% din suprafaţa corpului. Concubinii se află acum la Secția Chirurgie Plastică a Spitalului Județean Satu Mare.