Vineri, 15 aprilie 2016, de la ora 11.00, reprezentanții Direcției de Cultură Carei, ai Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Grof Karolyi” și ai Bibliotecii Municipale Carei au depus o coroană la placa memorială a poetului George Marchiș în curtea bisericii greco-catolice Sf. Andrei, marcând 180 de ani de la nașterea acestuia.

În cadrul manifestării a fost rostită o rugăciune de către Pr. Răzvan Valentin Remeş, din partea bisericii Sfântul Apostol Andrei, iar Adrian Ștefănuți, referent în cadrul Centrului de Promovare a Turismului Cultural, a spus câteva cuvinte despre George Marchiș.
La eveniment au mai luat parte elevi ai clasei a III-a B de la Școala Gimnazială numărul 3 din Carei, însoțiți de profesoara Mihaela Bota.
Poet, preot și profesor, George Marchiș s-a născut la Tămaia în 16 aprilie 1836. A publicat în revistele Contemporanul, Gazeta Transilvaniei, Muza Română, Amicul școalei, Amvonul, Sionul Românesc. A trecut la cele veșnice în Carei, iar cu ocazia morții sale, revista Familia l-a elogiat ca pe „unul dintre cei mai inteligenți preoți ai diecezei orădene”.