Primăria Municipiului Carei a anunţat că, în perioada campaniei electorale şi a alegerilor locale, va suspenda pagina de Facebook a administraţiei locale. Iniţiativa este una justificată, căci această pagină de Facebook nu trebuie folosită în campania electorală pentru avantajarea sau dezavantajarea unui anumit candidat, poate chiar pentru compromiterea lui.

opinie

“Stimaţi utilizatori! Având în vedere campania electorală şi alegerile locale, activităţile de pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Carei vor fi suspendate. Nu dorim să avantajăm sau să dezavantajăm niciun competitor electoral. Funcţionăm de peste un an. Ne cerem scuze pentru eventualele greşeli şi vă mulţumim pentru numeroasele reacţii pozitive. Scopul nostru a fost de a încerca să reflectăm cu cât mai multă obiectivitate realitatea careiană”, se arată în anunţul postat pe pagina de Facebook a Primăriei Carei.
Prin suspendarea paginii, s-a încercat, în primul rând, să se evite acuzaţiile că actualul primar Eugen Kovacs se foloseşte de pagina de Facebook a Primăriei Carei pentru a-şi face campanie electorală.
De asemenea, cunoscând metodele de lucru ale unor candidaţi, s-a încercat evitarea unor potenţiale acţiuni murdare de compromitere. Unii candidaţi sau unele minţi odihnite aflate în slujba lor ar fi putut posta diverse mesaje mai mult sau mai puţin jignitoare pe respectiva pagină de Facebook, ar fi putut face apoi un printscreen şi ar fi putut apoi urla în gura mare despre faptul că pagina este folosită ca armă de campanie. Realizatorii paginii pur şi simplu nu ar putea să stea zi şi noapte pe pagină pentru a şterge comentariile mai mult sau mai puţin jignitoare la adresa unor candidaţi postate de diverşi indivizi interesaţi. Un comentariu de acest gen, găzduit chiar şi timp de câteva minute, ar putea fi folosit ca instrument de compromitere. Să nici nu mai pomenim de eventualele sancţiuni electorale.
Acestea sunt motivele reale pentru care s-a luat decizia suspendării paginii de Facebook a Primăriei Carei pe durata campaniei electorale şi a alegerilor locale. Restul e cancan. În mod sigur pagina va fi reactivată în data de 6 iunie 2016, când vor fi postate rezultatele obţinute de candidaţi şi partide la Primărie şi la Consiliul Local Carei.

Szasz Lorand