Poliţiştii sătmăreni au acționat în cursul zilei de ieri pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, în special cele referitoare la depăşirea limitei legale de viteză şi cele referitoare la starea tehnică a autovehiculelor, informează Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Satu Mare.

actiune-politie

Pentru neregulile depistate în trafic, poliţiştii au aplicat 137 sancţiuni contravenţionale în baza legislaţiei ce reglementează circulaţia pe drumurile publice. Valoarea amenzilor aplicate se ridică la suma de 18.870 lei.
Din totalul contravenţiilor, 53 au fost aplicate pentru depăşirea limitei legale de viteză iar 21 pentru diverse defecţiuni tehnice.
Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 6 permise de conducere, dintre care 3 pentru viteză şi au ridicat 5 certificate de înmatriculare, pentru abateri ca ITP expirat sau depăşirea valorilor legale pentru emisia de noxe, contravenţii constatate cu sprijinul specialiştilor din cadrul RAR.