Pe fondul neacordării de prioritate unui pieton angajat în travesarea străzii pe trecerea de pietoni, la Carei a avut loc în această dimineaţă un accident grav de circulaţie. În data de 07.04.2016, la ora 07.52, poliţiştii rutieri din Carei au fost solicitaţi prin apel 112, să intervină la un accident de circulaţie produs pe strada A.I.Cuza din municipiu, la ieșirea din municipiul Carei înspre Cămin, informează IPJ Satu Mare.

girofar

La faţa locului s-a stabilit că un conducător auto, Mihai B., în vârstă de 75 de ani din Carei, conducând autoturismul proprietate personală, pe fondul neacordării priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în travesarea străzii pe trecerea de pietoni, l-a accidentat grav pe Francisc C. de 60 de ani din Carei.
Urmare a modului în care conducătorul auto a manevrat autoturismul după impact, au mai fost accidentaţi grav încă doi participanţi la trafic, respectiv Kinga M. de 23 de ani, în calitate de pieton aflat înafara părţii carosabile şi Zoltan B. de 47 de ani, care se deplasa regulamentar cu bicicleta din sens opus.
Anterior producerii evenimentului, conducătorul auto susţine că asupra sa a intervenit o problemă medicală, existenţa şi natura acesteia urmând să fie stabilită ulterior.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, totodată s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii unei eventuale alcoolemii.
În urma leziunilor suferite, tânăra şi biciclistul au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Satu Mare, iar pietonul a rămas internat la Spitalul Carei.
Cercetările continuă pentru stabilirea completă a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, în cadrul dosarului penal constituit în acest scop.