În timp ce candidaţii PSD, ALDE şi MP îşi pregătesc probabil strategiile de campanie, primarul Eugen Kovacs, candidat la un nou mandat de primar din partea UDMR, şi Ilie Ciută, candidatul PNL la aceeaşi funcţie, au început campania electorală pe Facebook. Kovacs şi Ciută şi-au creat profiluri de persoane publice pe care au început să posteze materiale de campanie.

kovacs profil

Primarul Eugen Kovacs şi-a înfiinţat un profil de persoană publică pe Facebook în data de 26 martie 2016, înregistrând peste 500 de aprecieri. Deocamdată acesta funcţionează doar în limba maghiară. Pe respectivul profil au apărut deocamdată doar o serie de mesaje de susţinere din partea unor lideri UDMR, a unor jurnalişti sătmăreni, respectiv a mai multor careieni, sub sloganul „Pentru Careiul paşnic! În 5 iunie aş vota pentru dezvoltare”. Mai mult ca sigur că, în perioada imediat următoare, primarul Eugen Kovacs va înfiinţa şi un profil în limba română.
Tot în data de 26 martie a fost creat profilul de persoană publică al candidatului PNL la Primăria Carei, Ilie Ciută. Deocamdată, profilul lui Ciută este apreciat de peste 130 de persoane. Candidatul liberal a postat înregistrările conferinţelor sale de presă şi câteva dintre proiectele sale electorale. Sloganul său de campanie este „Pentru toţi, mai bine!”. Ilie Ciută a apelat deja şi la linkuri sponsorizate pe Facebook, încercând ca mesajele sale să ajungă la cât mai mulţi careieni.
Candidaţii Ionuţ Oneţ (PSD), Pinter Jozsef (ALDE) şi Dragoş Georgescu (Mişcarea Populară) au doar profiluri persoanele pe Facebook. Doar Dragoş Georgescu a postat pe profilul său o parte din materialele de presă legate de candidatura sa la funcţia de primar al municipiului Carei. În mod cert şi aceşti trei candidaţi vor deveni mai activi pe Facebook pe măsură ce se apropie startul oficial al campaniei electorale.