Directorul Direcţiei de Cultură şi Sport, Bogdan Georgescu, alături de directorul Centrului Cultural, Adrian Paşca, au prezentat azi jurnaliştilor sala Teatrului, echipamentele de sunet, lumini și aer condiționat, dotările de scenă și cabinele de machiaj din Teatrul reabilitat din fonduri ale Uniunii Europene. La întâlnirea cu jurnaliştii a participat şi primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs.


Directorul Bogdan Georgescu a prezentat sala teatrului, cu o capacitate de 281 de locuri, cabina tehnică dotată cu echipament modern, scena luminată cu un sistem de reflectoare dirijat de pe tabletă, respectiv sistemul de sunet foarte performant. Directorul Bogdan Georgescu a adăugat că există un mixaj independent pe scenă, astfel încât se pot juca piese interactive cu publicul pe scenă.
Reprezentanţii a patru teatre au fost la Carei pentru a testa noua sală, fără să existe obiecţiuni. Mâine va avea loc primul eveniment, concertul maestrului Tudor Gheorghe. De asemenea, în 23 mai va avea loc un concert al Filarmonicii Satu Mare, ocazie cu care va putea fi testată cu adevărat acustica sălii Teatrului.
Directorul Bogdan Georgescu a prezentat şi perdeaua de apă instalată la mijlocul acestei luni. Teatrul din Carei este dotat cu un sistem propriu de alimentare a hidranţilor şi stingere a incendiilor, deservit de un rezervor propriu cu o capacitate de 30.000 de litri.
În data de 1 aprilie, între orele 16.00-18.00, toți careienii interesați vor putea vizita atât sala de spectacol a teatrului, cât și spațiile accesibile doar artiștilor sau personalului tehnic și vor putea primi informații despre echipamentele și dotările tehnice din clădirea proaspăt reabilitată.

Pozele ataşate materialului au fost realizate de fotograful Fülöp Csaba.