Direcția de Cultură și Turism a Municipiului Carei continuă proiectul denumit ZILE NAȚIONALE ALE ȚĂRILOR U.E., relansat în 16 februarie anul acesta și având tema Clădiri Reprezentative, care are ca scop cunoașterea și promovarea valorilor culturale ale țărilor membre din Uniunea Europeană.

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a Greciei, Direcția de Cultură și Turism a municipiului Carei a expus azi, 25 martie 2016, o colecție de zece imagini despre clădiri reprezentative din Grecia.
Imaginile sunt expuse pe gardul care înconjoară parcul dendrologic din jurul Castelului Károlyi din Carei și pot fi admirate timp de o săptămână.
Ziua Națională a Greciei reprezintă începutul revoluției antiotomane din anul 1821. Declanșarea revoluției a fost proclamată pe 25 martie 1821 la mănăstirea Agia Lavra de către arhiepiscopul Germanos al Patrasului. Ziua de 25 martie, care coincide și cu sărbătoarea religioasă „Buna vestire”, a fost stabilită ca aniversare oficială a Revoluției și este sărbătorită ca Ziua națională a Greciei.
„Fotografiile au fost puse la dispoziție prin bunăvoința domnului Dragoș Gabriel Zisopol, președinte al Uniunii Elene din România (București) și a doamnei Dorina Mariana Balog. Le mulțumim pe această cale pentru sprijinul acordat”, spune directorul Direcţiei de Cultură şi Turism, Bogdan Georgescu.