O patrulă de ordine și siguranță publică ce acționa pe raza municipiului Satu Mare, formată dintr-un polițist și un jandarm, a surprins în flagrant un bărbat în timp ce deposeda o femeie de poșetă, prin violență. Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, informează Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Satu Mare.

retinut

În data de 24.03.2016, în jurul orelor 21.40, echipajul mixt poliție – jandarmerie, aflat în serviciul de patrulare pe strada Botizului din Satu Mare, a suspectat că în stația de autobuz se produce o altercație între un bărbat și o femeie.
Înaintând spre locul faptei, echipajul a constatat că bărbatul smulge poșeta femeii, iar la apariția mașinii de poliție, o ia la fugă. Văzând că nu răspunde somației de oprire, polițistul și jandarmul au trecut la urmărirea lui, reușind în scurt timp să-l prindă.
Astfel, s-a stabilit că persoana vătămată Ioana H., în vârstă de 68 ani, din orașul Petrila, județul Hunedoara, în timp ce aștepta o mașină de ocazie pe strada Botizului, prin violență, a fost deposedată de poșeta care conținea acte personale și bilete de tren.
Agresorul a fost identificat ca fiind Carol R., în vârstă de 37 de ani, din comuna Apa, județul Satu Mare, iar prejudiciul creat de acesta și estimat la 400 lei a fost recuperat în totalitate și restituit părții vătămate.
Cazul a fost preluat de către polițiștii de investigații criminale, care, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, continuă cercetările pentru stabilirea întregului complex de împrejurări în care s-a comis fapta, cu autorul în stare de reținere pentru 24 de ore, urmând ca acesta să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.