Poliția sătmăreană pregătește manifestările dedicate Zilei Poliţiei Române, la care sunt invitaţi să participe toți cei care doresc să fie alături de poliţişti, la ceas aniversar. În 2016, Ziua Poliţiei Române va fi sărbătorită în Satu Mare, vineri, 25 martie, în intervalul orar 12.00 – 14.00, pe Platoul Prefecturii din Piața 25 Octombrie, unde cetăţenii sunt așteptaţi să facă cunoștință cu munca de poliție, informează IPJ Satu Mare.

demonstratie

În urmă cu 194 de ani, la data de 25 martie 1822, domnitorul Grigore Dimitrie Ghica îi înmâna Marelui Agă Mihăiţă Filipescu – Şeful Poliţiei din acele timpuri, drapelul cusut cu sigla Steagului Agiei. De atunci, simbolul creştin al Bunei Vestiri veghează asupra oamenilor, faptelor, evenimentelor şi destinului Poliţiei Române.
În fiecare an, la data de 25 Martie, se evocă trecutul glorios şi prezentul înnoitor al principalei instituţii din sistemul de apărare a ordinii şi siguranţei publice din ţara noastră, POLIŢIA ROMÂNĂ.
An de an, poliţiştii au ales să-şi sărbătorească ziua lor, prin organizarea de evenimente menite să dezvăluie din secretele muncii lor. 25 Martie constituie cel mai bun prilej pentru inspectoratele de poliţie judeţene de a promova profesia de poliţist în rândul tinerilor, de a prezenta dotările Poliţiei, de la arme şi tehnică de intervenţie, până la autospeciale.
Astfel, în cazul unor condiții meteo favorabile, începând cu ora 12,00 pe Platoul din Piața 25 Octombrie din Satu Mare, vor fi amplasate standuri ale Poliţiei la care vor participa poliţişti rutieri, criminalişti, poliţişti de proximitate şi prevenire, dar și cei din structurile S.A.S. care vor efectua demonstrații în care vor fi angrenați și câinii de serviciu. Cetăţenii vor avea ocazia să cunoască dotarea structurilor de intervenție, a Poliţiei Rutiere și a Laboratorului Criminalistic Mobil. De asemenea, vor fi înmânate pliante cu conţinut informativ şi de prevenire a diferitelor tipuri de infracţiuni.