Asociaţia Puffi Carei lansează un apel către careieni, solicitându-le să sesizeze actele de maltratare a animalelor domestice. În cursul anului trecut, Asociaţia Puffi a depus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei două plângeri în acest sens. A fost reclamat un bărbat din Foieni care a împuşcat o pisică, respectiv un careian care a spânzurat un câine.

puffi7

“Lansăm un apel către careienii care sunt martori la acte de cruzime împotriva animalelor să ne sesizeze imediat. Chiar dacă nu intervin, le cerem să dea dovadă de spirit civic şi să depună mărturie împotriva autorilor acestor acte de cruzime faţă de bietele animale. Careienii ne pot contacta la numărul de telefon 0740.014.917 sau pe pagina de Facebook a asociaţiei noastre”, ne-a declarat preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor Puffi Carei, Maria Ardelean.
În cursul anului trecut, Asociaţia Puffi a depus două plângeri penale pentru maltratarea animalelor la Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei. “Aşteptăm să se ia măsuri în două cazuri de ucidere a animalelor. O plângere am făcut-o împotriva unui bărbat care a împuşcat o pisică, ziua în amiaza mare, în curtea sa din comuna Foieni. O altă plângere am făcut-o împotriva unui individ care, tot la ora prânzului, de Rusaliile maghirilor, a spânzurat un câine. Aşa a vrut el, n-a contat că-l vede un bloc întreg pe strada Căpitan Zăgănescu! Cazurile nu pot fi muşamalizate, sunt dovezi certe şi martori”, spune preşedintele Maria Ardelean.