În urmă cu câteva săptămâni, liderii liberalilor, presa aservită lor şi postacii de serviciu nu vorbeau de altceva decât de deturnarea unei sume de 3 milioane de lei din creditul precedent pentru asfaltarea străzilor. O nouă acuzaţie gravă la adresa Primăriei şi a Consiliului Local, de fapt una dintre zecile sau sutele propagate de liberalii aflaţi deja în plină campanie electorală. O solicitare de informaţii depusă de liderii liberali i-a lămurit că nu e vorba de nicio deturnare de fonduri, ci de o simplă redirecţionare având toate avizele necesare. Acum, liberalii tac chitic pe această temă. Ce mai contează că au calomniat, dezinformând în mod deliberat? Calomnia se pune doar când vine vorba de imaginea lor, ajunsă din păcate la cel mai jos nivel.

opinie

Foarte mulţi careieni s-au îngrozit când au auzit de acuzaţia liberalilor privind deturnarea sumei de 3 milioane de lei din creditul precedent pentru asfaltare. Nu de alta, dar e vorba de o căruţă de bani. În plus, dacă deturnarea ar fi fost reală, autorii ei ar fi trebuit să stea ani grei după gratii. Pe lângă presa aservită, postacii liberali au umplut spaţiul virtual cu comentarii despre aşa-zisa deturnare de fonduri, îngrozindu-i pe oamenii normali cu astfel de tâmpenii.
După ce au lansat acuzaţia, liderii liberali s-au gândit să facă rost şi de probe. Aşa că s-au adresat Primăriei. Spre supriza lor, au constatat din nou că au bătut câmpii. Nu a fost vorba de o deturnare, ci de o redirecţionare care a avut avizul Consiliului Local, al băncii creditoare şi a autorităţilor abilitate ale statului.
Acum, liberalii, presa lor aservită şi postacii de serviciu tac chitic în privinţa deturnării care a existat doar în capetele lor seci. Nici măcar nu revin cu o dezminţire. Din păcate, aşa funcţionează treburile la ei. Ei pot să mintă, să calomnieze şi să jignească în voie. Însă atunci când sunt criticaţi, nici măcar jigniţi, liberalii se simt brusc calomniaţi, mai ceva ca nişte mimoze senzitive. Cu aşa atitudine, nici nu e de mirare că tot mai mulţi careieni încep să râdă când aud de numele şi de faptele lor, ale liberalilor dezinformatori.

Szasz Lorand