Direcţia de Cultură Carei prezintă programul evenimentelor culturale care se vor desfășura în municipiul nostru în săptămâna 14 – 20 martie 2016. De asemenea, în această săptămâna debutează cea de-a șasea ediție a Festivalului „Primăvara Culturală Careiană – Bestfest 2016”.

afis beatles carei copy
Calendarul comunicat de Direcţia de Cultură cuprinde următoarele evenimente:
MARȚI, 15 martie 2016, ora 18.00 la Castelul Károlyi, Sala Cavalerilor – SPECTACOL FESTIV cu ocazia Zilei Revoluției Maghiare de la 1848.
INTRAREA LIBERĂ !
JOI, 17 martie 2016, Parcul Dendrologic – EXPOZIȚIE FOTOGRAFICĂ realizată cu ocazia Zilei Naționale a Irlandei, în cadrul proiectului „Zile Naționale ale Țărilor U.E.”
JOI, 17 martie 2016, ora 19.00, la Centrul Cultural Carei, Sala „Deák Endre”- „Mindhalálig Beatles koncertváltozat” – CONCERT DE MUZICĂ UȘOARĂ cu șlagăre BEATLES prezentat de Péter Attila Zsolt, Rappert Gábor, Nagy Csongor Zsolt, Cserey Csaba.
PREȚ BILET: 10 Ron.
VINERI, 18 martie 2016, ora 18.00, la Centrul Cultural Carei, Sala „Deák Endre” – SPECTACOL EXTRAORDINAR DE FOLCLOR intitulat „Dor de primăvară”, susținut de solista de muzică populară ANA HOLDIȘ POP, acompaniată de Ansamblul CEATĂRA. Conducerea artistică: Prof. ADRIAN PAȘCA.
INTRAREA LIBERĂ!
DUMINICĂ, 20 martie 2016, ora 12.30, la Castelul Károlyi, Sala de expoziții de la parter – vernisajul EXPOZIȚIEI DE PICTURĂ „Rezonanțe emoționale prin culoare” a artiștilor Katharina Rosnovsky(Germania) și Harausz Jenő (România). Expoziția are caracter caritabil, fiind organizată pentru sprijinirea suferinzilor de Parkinson.
Invitat: Dan Raican, președintele Asociației de Luptă Împotriva Bolii Parkinson.
Cuvânt de deschidere: prof. Aurel Donca.
INTRAREA LIBERĂ!
Vă aducem la cunoștință și faptul că în această săptămâna debutează cea de-a șasea ediție a Festivalului „Primăvara Culturală Careiană – Bestfest 2016”, organizat de Direcția de Cultură, Turism și Sport a Municipiului Carei, Centrul Cultural Carei, Fundația Centrul de promovare a turismului cultural „Gróf Károlyi”, în colaborare cu Biblioteca Municipală Carei, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Carei.
Festivalul va debuta joi 17 martie 2016 la Centrul Cultural din Carei cu Spectacolul de muzică ușoară cu șlagăre de neuitat ale cunoscutei formații britanice Beatles, în compania lui Péter Attila Zsolt, Rappert Gábor, Nagy Csongor Zsolt, Cserey Csaba și va continua cu spectacolul folcloric susținut de Ana Holdiș Pop din 18 martie.
Așadar, până în luna mai, inclusiv, careienii și toți vizitatorii municipiului Carei se vor putea bucura de o serie de evenimente culturale și sportive care se vor derula în cadrul Festivalului Primăvara Culturală Careiană – Bestfest 2016.
Festivalul va cuprinde o gama variată de manifestări precum: lansări de carte, expoziții de artă, simpozioane, workshop-uri, recitaluri de muzică clasică, folclor, spectacole de muzică ușoară, de teatru, recitaluri de poezie, competiții sportive și multe alte surprize, care vor fi anunțate în timp util.