Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Petea – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit ascunsă într-un microbuz, sub o pătură, o minoră în vârstă de 4 ani pe care bunica acesteia a încercat să o scoată ilegal din ţară, deoarece nu avea declaraţie notarială din partea părinţilor, informează Poliţia de Frontieră.

În data de 11 martie 2016, în jurul orei 5.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, jud. Satu Mare, s-a prezentat pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român conducând un microbuz marca Ford, în care se afla ca pasageră Sonia V., de 59 ani, domiciliată pe raza judeţului Bistriţa Năsăud.
La controlul efectuat asupra microbuzului, poliţiştii de frontieră au descoperit o fetiţă, în vârstă de 4 ani ascunsă sub o pătură, în compartimentul marfă al maşinii, într-un spaţiu amenajat pentru odihnă.
Din primele verificări, s-a constatat faptul că minora este nepoata pasagerei. La cercetări aceasta a declarat că intenţiona să ducă fetiţa în Germania la părinţii ei şi pentru că nu deţinea împuternicire notarială din partea părinţilor, a decis să o ascundă sub pătură.
Drept urmare, poliţiştii de frontieră au întrerupt călătoria celor două persoane, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.