În perioada 21-27 februarie 2016, echipa de proiect de la Liceul Teoretic din Carei, formată din prof. Gabriela Mențiu – coordonatoarea proiectului, prof. Rodica Pop – dir. adj. și membră a echipei și elevii Balogh Andrada, Boloș Denisa, Musta Paula, Tămaș Bianca și Tărîță Paul s-a deplasat la Atena, în penultima dintre mobilitățile din cadrul proiectului.


Proiectul Jeans Eco-Entrepreneurs d’Europe (Tineri eco-antreprenori europeni) are ca finalitate realizarea unei firme ecologice care să respecte standardele europene, stabilite la prima întâlnire de lucru din cadrul peoiectului, promovarea și vânzarea produselor acesteia pe un site comun al tuturor participanților și donarea unor fonduri în cadrul acțiunii umanitare Action contre la faim.
Întâlnirea din Grecia a fost găzduită de Liceul Kaisiariani din Atena. Fiecare zi din această mobilitate a avut un program foarte încărcat: s-au prezentat firmele ecologice si produsele din fiecare țară, s-a creat site-ul comun de promovare și vânzare a produselor, s-au realizat filmulețe didactice care oferă detalii asupra activității antreprenoriale (mooc) și s-au prezentat în plen, analizându-se apoi atât din punct de vedere didactic, cât și din punct de vedere artistic. Profesorii participanți au avut ședințe de proiect în care au analizat în ce măsură au fost astinse obiectivele stabilite până la această etapă a proiectului și au prezentat sarcinile pentru ultima mobilitate care va avea loc în Italia. A avut loc și o video conferință cu coordonatoarea de proiect din Comines (Belgia).
Pe lângă activitățile de antreprenoriat s-au desfășurat și excursii tematice care au avut ca principal scop cunoașterea istoriei Atenei și a împrejurimilor acesteia. Astfel elevii și profesorii participanți s-au bucurat de o vizită la Delphi, au urcat pe Acropole și au vizitat muzeul armatorilor greci.
Întâlnirea a fost una fructuoasă, realizându-se toate obiectivele propuse pentru această etapă a proiectului.