Prin intermediul unui comunicat de presă apărut pe blogul Buletin de Carei, Biroul Permanent Local al PNL Carei anunţă pompos că a luat act de dorinţa lui Marius Rusu de a candida ca independent la alegerile locale. Se mai arată că acest lucru contravine statutului PNL, lucru care era la mintea cocoşului. Însă nu se anunţă în mod răspicat nicio eventuală măsură luată împotriva consilierului local Marius Rusu, singurul lucru care i-ar fi interesat cu adevărat pe careieni. Reproducem integral comunicatul de presă emis probabil de dragul comunicării doar cu o anumită parte a presei.

rusu

Biroul Politic Local al organizaţiei PNL Carei a luat act de dorinţa d-lui Rusu Marius de a candida pentru un loc de consilier local la alegerile locale din iunie 2016 din postura de independent.
Acest aspect contravine însă statutului PNL . Una dintre condiţiile menţionate la capitolul 3B Pierderea calităţii de membru, la art 22,al.2 lit, d, este declararea ca independent a acelui membru care ocupa o funcţie aleasă sau numită înafara partidului cu sprijinul politic al acestuia.
Am fi dorit ca această decizie să ne fi fost adusă la cunoştinţă de către domnul Rusu Marisu şi nu să o aflăm din presă.
BPL PNL Carei