În data de 4 martie 2016, pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) a fost lansată licitaţia pentru accesarea unui credit de 21.355.520 lei, pentru o perioada de 10 ani. Banii vor fi folosiţi de Primăria Carei pentru finanţarea Marii Asfaltări, programate să înceapă în vara acestui an.

primarie

În urmă cu şase zile, Primăria Carei a lansat pe SEAP licitaţia pentru contractul “Servicii de acordare linie de finantare in valoare de 21.355.520 lei, pentru o perioada de 10 ani, în vederea sustinerii financiare a investitiei publice de interes local <<Modernizare infrastructura urbana prin asfaltari de carosabil si trotuare>>”.
Câştigătorul licitaţiei va fi desemnat prin negociere, pe criteriul preţului cel mai scăzut. Primăria Carei preconizează că vor exista cel puţin trei bănci interesate de acordarea creditului. Termenul de depunere a ofertelor expiră în data de 5 aprilie 2016, la ora 10.30, ofertele urmând a fi deschise în aceeaşi zi, la ora 11.00.
Creditul va fi folosit pentru finanţarea Marii Asfaltări. Potrivit proiectului tehnic, vor fi asfaltate următoarele străzi cu stare covorului asfaltic rea sau mediocră: A. Mureşan, Albinelor, Bariţiu, D. Gherea, George Coşbuc, Ghioceilor, Jozsef A., Mihai Eminescu, Mihail Sadoveanu, Mărăşeşti, Mica, Nicolae Bălcescu, Nicolae Iorga, Oborului, Peleş, Petru Maior, Rakoczi Ferenc, Sindicatelor, Şoimului, Stadionului, Tiremului, Tudor Vladimirescu, Uzinei, Vasile Alexandri, Ştefan Vonhaz. Lungimea totală a acestor străzi este de 11,142 kilometri.
Vor fi asfaltate următoarele străzi cu stare covorului asfaltic foarte rea: Ecoului, Gheorghe Doja, Gheorghe Lazăr, Kaffka Margit, Kolcsey Ferenc şi Progresului. Lungimea totală a acestor străzi este de 2,292 kilometri.
Vor mai fi asfaltate şi 29 de străzi în prezent pietruite: Bălţilor, Porumbeilor, Eotvos Lorand, Haşdeu, Petru Rareş, Moricz Zsigmond, M. Kogălniceanu, T. Cipariu, Miron Costin, Pomilor, Budai N. Antal, Zorilor 2, Brâncoveanu, Florilor, Ştefan cel Mare, Esenin, Agârbiceanu, Aurel Vlaicu, Simion Bărnuţiu, Alexandrescu, Radu Şerban, Ion Ghica, Klein, Petre Ispirescu, Zamfirescu, Dimitrie Cantemir, Plugarilor, Rândunelelor şi Grigore Ureche. Lungimea totală a acestor 29 de străzi este de 11,722 km.
Vor fi asfaltate şi şase străzi de pământ: Jokai Mor, Mărăşeşti, Marinescu, Mărului, Muncitorilor şi Zorilor 1. Lungimea totală a acestor şase de străzi este de 2,623 km.
Tot în cadrul Marii Asfaltări, vor fi reabilitate o porţiune de 748 m lungime din Bulevardul 25 Octombrie şi o porţiune de 600 m din Bulevardul Mihai Viteazu. Mai precis, este vorba de DN 19, pe porţiunile cuprinse de la intersecţia cu strada Agoşton până la calea ferată, înspre Satu Mare, respectiv de la intersecţia cu strada Mioriţei până la staţia PECO, înspre Oradea.
De asemenea, în satul aparţinător Ianculeşti vor fi asfaltate strada Principală şi alte străzi din interiorul localităţii.
Lungimea totală a celor 77 de străzi este de 31,889 km. În cadrul aceluiaşi proiect, vor fi asfaltaţi 173.210 mp de trotuare.