Candidatul UDMR la Primăria Municipiului Satu Mare, deputatul Gabor Kereskényi, a câștigat procesul cu Agenția Națională de Integritate, care îl acuza că s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate când a îndeplinit funcția de viceprimar al municipiului, se arată într-un comunicat de presă al UDMR Satu Mare.

Kereskenyi_Gabor
Curtea de Apel Oradea a dat câștig de cauză actualului deputat UDMR de Satu Mare, instanța arătând că Gabor Kereskenyi a fost acuzat pe nederept de incompatibilitate.
“Adevărul a triumfat. La câteva zile după ce mi-am anunțat candidatura la funcția de primar în municipiul Satu Mare, ANI a prezentat un raport de incompatibilitate legat de activitatea mea în trecut.  Acum, sa dovedit că toate acuzațiile erau nefondate. Mă bucur, că după decizia instanței în această campanie deosebit de importantă pentru viitorul orașului mă pot concentra la rezolvarea problemelor locuitorilor municipiului, în loc să ne ocupăm de aceste acuzații fără fond” – comenta decizia Gabor Kereskényi.
Curtea de Apel Oradea a obligat ANI la anularea raportului de incompatibilitate, dar și la plata cheltuieli de judecată.