Trei evenimente culturale vor avea loc la Carei la sfârșitul acestei săptămâni în municipiul Carei. Este vorba de un concert de muzică veche, de o lansare de carte şi de un concert de improvizații de jazz pe muzica lui Beethoven, anunaţă Direcţia de Cultură Carei.

cartianu

VINERI, 11 MARTIE 2016, de la ora 18.00 în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din Municipiul Carei – CONCERT extraordinar de muzică veche, cu titlul „Multiculturalitatea în muzica veche din România, sec. XVII-XVIII” susținut de ansamblul FLAUTO DOLCE din Cluj Napoca. Intrarea este liberă!
SÂMBĂTĂ, 12 MARTIE 2016, de la ora 13.00 în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din Municipiul Carei – LANSAREA VOLUMULUI „Crimele Revoluţiei. Sângeroasa diversiune a KGB”, precum şi conferinţa pe tema evenimentelor din decembrie 1989, susţinută de cunoscutul ziarist GRIGORE CARTIANU din București. La această întâlnire puteţi procura cu autograf toate cărţile autorului, inclusiv filmul „Moartea Ceauşeştilor”. Intrarea este liberă!
SÂMBĂTĂ, 12 MARTIE 2016, de la ora 18.00 în Sala „Deák Endre” a Centrului Cultural Carei – CONCERTUL „Jazz improvisations on Bethoven’s compositions” – Improvizații de jazz pe muzica lui Beethoven, susținut de SÁRIK PÉTER TRIÓ (Sárik Péter – pian, Fonay Tibor – contrabas, chitar bas, Gálfi Attila – tobe) din Budapesta.
În cadrul concertului vor putea fi ascultate live fragmente din simfoniile și sonatele pentru pian, compuse de marele Ludwig Van Beethoven, interpretate în stilul unic al Sárik Péter Trió. Publicul va avea și el un rol important, improvizațiile din timpul show-ului implicându-l adesea în desfășurarea evenimentului.
Prețul unui bilet: 10 lei. Biletele se găsesc la Centrul Cultural Carei, de luni până vineri între orele 09.00 – 15.00 sau se pot procura înainte de concert, la fața locului.