De o bună perioadă de timp, blogul de propagandă liberală ne aiureşte cu tot felul de seriale privind străzile de pământ, gropile din asfalt, budele de la stadion, adăpostul de noapte, blocul din spatele Primăriei şi alte asemenea chestii. Însă niciun liberal nu suflă nimic câte probleme s-ar fi putut rezolva în municipiul Carei dacă cei 180.000 de lei, care au intrat în buzunarul consilierului local liberal Adrian Bucureştean pentru inutilele filtre de apă, ar fi fost folosiţi în folosul careienilor plătitori de taxe şi impozite locale.

opinie

Liberalii careieni încearcă să speculeze la sânge nemulţumirile unor categorii de careieni în încercarea lor de a mai atenua viitorul eşec de la alegerile locale. Blogul familiei Ciută publică seriale întregi cu străzile de pământ, cu gropile din asfalt, cu wc-urile de la stadion, cu adăpostul de noapte, cu situaţia blocului în care sunt cazate persoane nevoiaşe. Totul pentru manevrare, totul pentru voturi. Disperaţi rău de tot, liberalii recurg la cele mai murdare mijloace, inclusiv la videoclipuri cu declaraţii scoase din context. Nu că ar mai mira pe cineva în Carei acest lucru, căci cuvântul „liberal” a devenit deja sinonim cu atacurile şi scandalurile.
Însă niciun liberal nu spune că o parte din aceste probleme ar fi putut fi rezolvate dacă actualul consilier local şi fostul lor candidat la funcţia de primar în 2012, pe numele său Adrian Bucureştean, nu ar fi băgat în buzunar 180.000 lei, adică un 1.800.000.000 lei vechi, din bugetul local, încălţând toate unităţile de învăţământ din municipiu şi spitalul cu aparate de filtrare a apei şi accesorii. Să nici nu mai pomenim de sumele din bugetul local scurse în conturile unei societăţi din Satu Mare, la care acelaşi consilier local a ocupat funcţia de director de vânzări. Din primele verificări rezultă că ar fi vorba de alţi zeci de mii, dacă nu chiar sute de mii de lei.
Cu aceşti bani care au ajuns în buzunarul liberalului Adrian Bucureştean s-ar fi putut rezolva câteva dintre problemele cu care acum liberalii ies la atac. De exemplu, ar fi putut fi rezolvată problema reparaţiilor la biserica din Ianculeşti. Ba chiar se încadra în sumă şi capela mortuară din sat. Cu aceşti bani puteau fi plombate o parte din drumurile careiene sau din satul aparţinător Ianculeşti, putea fi asfaltată o porţiune dintr-o stradă pietruită sau de pământ. Din 180.000 de lei în mod cert puteau fi asfaltate aleile din cimitire. Din aceiaşi bani ajunşi în buzunarul consilierului local putea fi rezolvată problema adăpostului de noapte. În mod cert, putea fi reabilitat parţial şi blocul din spatele Primăriei, unde liberalilor le place să meargă să instige bieţii locatari. Nici măcar nu ar fi fost necesară întreaga sumă de 180.000 lei pentru a reabilita grupurile sociale de la stadion pentru care presa locală liberală a dezvoltat în ultima vreme o adevărată obsesie.
Lista cu problemele careienilor care ar fi putut fi rezolvate integral sau măcar parţial cu banii de filtre ajunşi în buzunarul liberalului Adrian Bucureştean este nesfârşită. Spre ghinionul liberalilor, careienii ştiu de aceste gheşefturi din banii publici. Nici nu e de mirare că ieşirile candidaţilor liberali care se fac că mor de grija banului public provoacă cel mult râsul, dacă nu chiar plânsul, atâta timp cât unul dintre ei a băgat în buzunar cel puţin 180.000 lei din bugetul local. Dacă ar avea puţină minte nu s-ar face de râs cu asemenea teme. Dar de unde nu este, nici Dumnezeu nu poate cere!
Szasz Lorand