Guvernul a decis în şedinţa de astăzi, 18 februarie 2016, schimbarea din funcţie a nouă prefecţi și a trei subprefecți. Printre aceştia se află şi Eugeniu Avram, prefect al judeţului Satu Mare. În locul său a fost numit Radu Bud, care a mai ocupat funcția de prefect din ianuarie 2005 până la începutul anului 2009.

avram-bud

“Prin această informare de presă doresc să le mulţumesc tuturor cetăţenilor din judeţul Satu Mare care au fost alături de mine în tot acest timp în care am fost detaşat în funcţia de prefect al judeţului Satu Mare.
De asemenea, transmit mulţumiri colegilor din cadrul Instituţiei Prefectului judeţul Satu Mare, reprezentanţilor instituţiilor publice deconcentrate, autorităţilor locale, mass-media locale şi tuturor celor care m-au susţinut.
Consider că întreaga activitate mi-am desfăşurat-o într-un mod profesionist, transparent, obiectiv şi în spiritul legii”, se arată în mesajul transmis de Eugeniu Avram la schimbarea din funcţie. Avram a fost prefect în perioada mai 2012 – februarie 2016.
Noul prefect al județului Satu Mare este Radu Bud, care îl înlocuiește astfel pe Eugeniu Avram, demis azi de premierul Dacian Cioloș. Bud a mai ocupat funcția de prefect din ianuarie 2005 până la începutul anului 2009. El a candidat la funcția de primar în 2004 din partea PNL, pierzând în turul II.