În data de 17 ianuarie 2016, ora 14.00, IPJ Satu Mare a fost sesizat prin SNAU 112 despre faptul că în faţa magazinului mixt din localitatea Vama, un bărbat a fost lovit cu un topor în cap de către un tânăr necunoscut. În urma anchetei, a reieşit că agresorul este un minor în vârstă de doar 15 ani.

topor.jpg
Enter a caption

Deplasându-se la faţa locului, poliţiştii au stabilit că pe fondul consumului de băuturi alcoolice, un minor de 15 ani din Vama a avut un conflict spontan cu un unchi de-al său. Sub influenţa acestui conflict, minorul s-a înarmat cu un topor, a ieşit în stradă şi ajuns în faţa magazinului mai sus amintit, unde se afla persoana vătămată şi fără să aibă vreo discuţie în prealabil cu aceasta, i-a aplicat o lovitură cu toporul în zona capului.
Victima a fost identificată ca fiind Alexandru D., de 43 de ani, din Vama, şi a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, unde a rămas internată.
În cursul zilei de 10.02.2016, procurorul din cadrul Parchetului de pe Lângă Tribunalul Satu Mare, a prezentat minorul în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă , iar judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Satu Mare a emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, urmand ca cercetările să continue sub aspectul savârşirii infracţiunii de tentativă la omor.