Doi bărbaţi din Sanislău, bănuiţi că ar fi tăiat fără drept salcâmi de pe proprietatea unui consătean, dar cu acordul acestuia, sunt cercetaţi de poliţişti sub aspectul comiterii de infracţiuni silvice, informează Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Satu Mare.

lemne

Poliţiştii Secţiei Rurale Petreşti s-au sesizat despre faptul că pe păşunea comunei Sanislău se află un tractor cu două remorci încărcate cu material lemnos.
La faţa locului au fost identificaţi Iosif P., de 43 de ani, şi Nicolae P., de 25 de ani, ambii din Sanislău, care nu deţineau acte de provenienţă pe materialul lemnos încărcat. Continuând cercetările, s-a stabilit că arborii de esenţă salcâm, au fost tăiaţi de pe o proprietate care nu este dată în pază, conform legii, unui ocol silvic şi a cărui deţinător si-a dat acordul ca cei doi să taie arbori din proprietatea lui.
Materialul lemnos în cantitate de 12,97 mc a fost ridicat în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări aspectul săvârșirii de către proprietar a infracțiunii de instigare la tăiere fără drept de arbori, iar față de Iosif P. pentru tăiere fără drept de arbori.