Liderul celor cinci interlopi reținuți azi noapte de polițiștii careieni este Lakatos Andrei, poreclit Tona. Unul dintre complicii lui Tona este Bella Berki, zis Tatu. Alături de ei, au mai fost reținuți încă trei complici.

retinut

Potrivit surselor judiciare, cei cinci sunt acuzați de săvârșirea infracțiunilor de amenințare și șantaj. Se pare că Lakatos Andrei a împrumutat o careiancă cu suma de 2.000 de euro, percepându-i apoi dobânzi enorme. Femeia nu a mai putut restitui banii, astfel că Tona și complicii săi au încercat să pună mâna pe apartamentul acesteia. În noaptea de joi spre vineri au tăbărât asupra femeii pentru a o scoate cu forța din apartament, însă au fost prinși în flagrant de polițiștii coordonați de procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei, spun sursele judiciare.

Lakatos Andrei, poreclit Tona, a mai fost condamnat în trecut pentru trafic de persoane, pentru șantaj și pentru înșelăciune. De asemenea, soția sa a fost arestată la începutul anului trecut pentru contrabandă de țigări.