Astăzi, 3 februarie a.c., în jurul orelor 10.55, Poliţia Satu Mare a fost sesizată prin SNUAU 112, de către o femeie din Satu Mare, despre faptul că pe Bulevardul Transilvania din Satu Mare a avut loc o tâlhărie. Autorul, care a fost imobilizat de către un sătmărean cu spririt civic, este un tânăr în vârstă de 23 de ani. Tâlhăria a avut loc în apropiere de locul în care, în urmă cu circa un an şi jumătate, a fost ucisă cu bestialitate actriţa Gabriela Dorgai.

girofar

“În fapt, K. Gabriela, de 43 ani, din Satu Mare, casieră la o societate comercială, în timp ce se deplasa pe B-dul Transilvania, a fost deposedată prin violență, de către un bărbat, de o geantă ce conținea suma de 72.000 lei, bani proveniți din încasările societății pe care intenționa să îi depună la bancă. Până la sosirea patrulei de siguranţă publică cetățenii care se aflau în apropierea locului faptei l-au imobilizat pe autor predându-l polițiștilor. Autorul a fost identificat în persoana lui K. Arnold, de 23 ani. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate şi predat părţii vătămate. Susnumitul este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie prev. și ped. de art. 233 din Cod Penal, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare şi instanţei de judecată. Prin promptitudinea și spiritul civic de care au dat dovadă cetățenii aflați în zonă au contribuit la identificarea autorului și tragerea acestuia la răspundere penală. Mulțumim cetățenilor pentru sprijinul acordat și reamintim opiniei publice că astfel de atitudine ne ajută în activitatea noastră de asigurare a unui climat de ordine și siguranță publică”, se arată într-un comunicat transmis presei de către IPJ Satu Mare.

Duminică, 9 noiembrie 2014, sătmăreanca Gabriela Dorgai, în vârstă de 41 de ani, mamă a unei fete de 17 ani şi actriţă la Secţia română a Teatrului de Nord Satu Mare, a fost omorâtă şi violată în centrul municipiului Satu Mare. Tragedia s-a produs, cel mai probabil, în jurul orei 22.00, atunci când un individ a tras-o efectiv de pe dig, a dezbrăcat-o şi a omorât-o pe actriţă pe malul Someşului. Cert este faptul că scopul infracţiunii a fost de la bun început cel de viol şi crimă, în condiţiile în care poşeta, în care se aflau bani şi alte bunuri, a rămas intactă. Revoltător este faptul că mai mulţi martori, care au trecut prin zonă în momentul comiterii crimei, nu au intervenit şi nici nu au sesizat Poliţia.