Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Berveni au depistat doi cetăţeni din Sri Lanka şi doi pakistanezi în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pentru a ajunge într-o ţară din spaţiul Schengen. Această captură constituie o dovadă tot mai clară că valul cel mare de imigranţi se apropie încet, dar sigur de noi.

girofar
În data de 1 februarie a.c., la nivelul Sectorului P.F. Berveni s-a declanşat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale, în zona de responsabilitate.
Astfel, în jurul orei 8.00, poliţiştii de frontieră au depistat, în apropierea frontierei de stat, patru persoane care se deplasau pe jos spre frontiera de stat şi care nu îşi justificau prezenţa în zonă.
Poliţiştii de frontieră au oprit persoanele și au constatat că acestea nu vorbeau limba română, motiv pentru care au fost conduse la sediul sectorului, pentru cercetări.
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că sunt doi cetăţeni din Sri Lanka şi doi pakistanezi cu vârste cuprinse între 26 şi 38 ani (o femeie şi trei bărbaţi). Cei patru au intrat legal în România și au declarat că intenţionau să ajungă într-o ţară din spaţiul Schengen.
În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.
Persoanele au fost predate Biroului de Imigrări Satu Mare în vederea luării măsurilor legale ce se impun.