Primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, a câştigat procesul cu Agenţia Naţională de Integitate (ANI) la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Sentinţa este irevocabilă şi definitivă. În decembrie 2013, ANI l-a declarat incompatibil pe primarul Eugen Kovacs, întrucât a reprezentat municipiul Carei în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) a operatorului regional de apă SC Apaserv SA. În aceeaşi perioadă, aproape o treime din primarii din judeţul Satu Mare au fost declaraţi incompatibili din acelaşi motiv.

kovacs3

Primarul Eugen Kovacs a contestat în instanţă decizia de incompatibilitate. Curtea de Apel Oradea a dat câştig de cauză ANI, aşa că Eugen Kovacs a atacat decizia la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cea care într-o speţă similară i-a dat câştig de cauză actualului preşedinte Klaus Iohannis în urmă cu un an.
Primarul Eugen Kovacs a declarat că a avut emoţii destul de mari din cauza procesului. Nu s-a temut că va pierde, ci s-a temut mai mult de o nouă amânare, care l-ar fi afectat în perspectiva viitoarelor alegeri locale. Primarul Kovacs spune că decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie i-a produs o satisfacţie morală şi chiar materială, în condiţiile în care ANI trebuie să achite până şi cheltuielile de judecată. Primarul Kovacs a adăugat că, după ce a înfrânt ANI la Instanţa supremă, nu mai are nicio piedică în a-şi continua proiectele demarate.