După ce Ministerul de Interne a anunțat că va amenaja un centru pentru refugiați în stațiunea balneară Tășnad, o nouă locație din județul Satu Mare se pregătește să primească migranți. Este vorba de orașul Ardud, aflat lângă municipiul Satu Mare, acolo unde o fundație în colaborare cu Ministrul Afacerilor Interne a început amenajarea unui centru, scrie portalul Vocea Transilvaniei.

migranti

Câţiva zeci de migranţi vor fi găzduiţi într-un centru amenajat în cartierul Mădăras din oraşul Ardud. Proiectul este derulat de Asociaţia Frères România și se pare că este finanțat de Ministerul de Interne, mai scrie Vocea Transilvaniei.
Locuitorii oraşului Ardud s-au revoltat când au aflat de intenţia Asociaţiei Frères România. Aceştia au semnat o petiţie pe care vor să o înmâneze prefectului Eugeniu Avram şi ministrului Petre Tobă.
În luna decembrie a anului trecut, Inspectoratului General pentru Imigrări a anuțat că va amenaja un centru pentru imigranţi în incinta fostei unități de jandarmi din oraşul Tăşnad. Anunţul a provocat o adevărată revoltă în rândul tăşnădenilor. Nici măcar asigurările date de ministrul Petre Tobă că este vorba doar de un „centru de rezervă” nu au reuşit să domolească temerile locuitorilor din oraşul Tăşnad.