Utilajele Direcţiei pentru Servicii Publice Locale din cadrul Primăriei Carei au intervenit de la primele ore ale dimineţii pentru a degaja zăpada de pe principalele artere din municipiu. Intervenţia este îngreunată de faptul că ninge în continuare. Poliţia Rutiere Carei recomandă şoferilor să conducă cu prudenţă şi să adapteze permanent viteza la condiţiile la condiţiile de drum.

deszapezire
Imediat ce a început să ningă, utilajele DSPL au ieşit pe străzi. Cele două utilaje, dotate în faţă cu pluguri, iar în spate cu sărăriţe, au intervenit pe principalele străzi din municipiu încă de la primele ore ale dimineţii. Intervenţia utilajelor de deszăpezire este îngreunată de faptul că ninsoarea nu s-a oprit, ne-a declarat viceprimarul municipiului Carei, Ludovic Keizer.
După ce au curăţat zăpada şi au împărştiat material antiderapant pe arterele principale, utilajele DSPL vor interveni pe străzile laterale şi în cartiere. Primăria Carei lansează un apel către locuitori, rugându-i să-şi parcheze autoturismele în aşa fel încât să nu îngreuneze accesul utilajelor de deszăezire.
Angajaţii DSPL au început să cureţe şi trotuarele. “Îi rugăm pe careieni să cureţe zăpada de pe trotuarele din faţa caselor şi a blocurilor. În caz că nu se pot achita de această obligaţie din motive legate de vârstă sau de boală, îi rugăm să anunţe Primăria Carei, pentru a putea trimite echipe de măturători care să îi ajute”, ne-a declarat viceprimarul Ludovic Keizer.
Temeperaturile se anunţă scăzute în cursul zilelor următoare, astfel că echipele DSPL vor trebui să fie pregătite să intervină în orice moment în cazul în care apar eventuale ninsori.
Pentru a preveni producerea de accidente, poliţiştii rutieri careieni le recomandă şoferilor să conducă cu prudenţă şi să adapteze permanent viteza la condiţiile la condiţiile de drum.