Dacă până acum criza imigranților părea să fie un eveniment care se desfășoară undeva departe de granițele României, lucrurile încep să se schimbe. România a fost considerată până acum o țară neinteresantă de zecile de mii de imigranți care au ales cel mai scurt traseu spre Germania și au evitat să încerce să intre în țara noastră. Un grup de aproximativ 60 de imigranți au pătruns în noaptea de vineri spre sâmbătă în România dinspre granița cu Serbia, în zona localității Comloșu Mic, județul Timiș. Acesta este doar începutul.

opinie
Această captură demonstrează că imigranţii vor începe să tranziteze România, în încercarea de a ocoli gardul de sârmă ghimpată al lui Viktor Orban. Numărul lor va creşte în periada imediat rmătoare. În astfel de condiţii, nu este exclus ca foarte curând Ministerul Afacerilor Interne să nu mai aibă unde să-i cazeze. De aici şi pân la punerea în funcţiune a centrului pentru refugiaţi de la Tăşnad, amenajat în fosta unitate de jandarmi, nu este decât un pas. De asemenea, există indicii că un alt val de imigranţi va sosi în ţara noastră din Ucraina. Există informaţii că pe teritoriul Ucrainei, în zona din apropierea graniţei cu România, staţionează un număr destul de mare de imigranţi ajunşi în ţara vecină pe rute ocolitoare. Aceştia aşteaptă momentul propice pentru a trece în România. De altfel, poliţiştii de frontieră sătmăreni au prins deja mai multe grupuri de imigranţi intraţi ilegal în ţara noastră din Ucraina.
Este foarte clar pentru toată lumea că imigranţii în cauză nu au de gând să stea în România. Nu chiar toţi. Probabil că vor rămâne câţiva, care vor forma reţele menite să sprijine valul de imigranţi. Se vede tot mai clar că e vorba de un fenomen dirijat şi bine organizat, folosit de terorişti pentru a se infiltra pe teritoriul Uniunii Europene.
Nu este exclus ca în perioada de aşteptare, imigranţii să provoace şi în zona noastră tulburări de genul celor din Germania. Vă daţi seama ce ar putea face un grup dezlănţuit de imigranţi care ar intra, de exemplu, în ştrandul din Tăşnad, unde ar vedea o mulţime de femei în costum de baie. Sau ce s-ar întâmpla dacă aceeaşi imigranţi ar da năvală în cluburile şi discotecile din Tăşnad şi, de ce nu, în cele din Carei. Cine ar mai fi în siguranţă acolo?
Cum ar reacţiona tăşnădenii şi careienii dacă unii imigranţi şi-a deschide aici afaceri? Puţini sunt cei care ar crede în legalitatea acestor afaceri. Toată lumea ar considera că e vorba afaceri folosite pentru spălare de bani şi poate chiar pentru activităţi teroriste, ceea ce e foarte plauzibil.
Să nici nu mai povestim de ce probleme ar avea poliţiştii de frontieră cu cei care vor încerca să treacă ilegal graniţa cu Ungaria pentru a ajunge în Germania. E foarte clar că aceasta este destinaţia lor finală. În niciun caz nu vor să rămână în România, considerând că această ţară nu are ce să le ofere.
Acestea sunt deocamdată simple scenarii. Însă valul de imigranţi se apropie rapid de ţara noastră.