Peste 300 de careieni şi-au plătit deja impozitele locale pe 2016

Unii careieni sunt extrem de conştiincioşi când vine vorba de impozitele locale. În numai două zile, peste 300 de careieni au trecut pe la ghişeul Serviciului Impozite şi Taxe Locale din Primărie pentru a-şi achita prima rată sau chiar integral impozitele locale aferente acestui an.

lia fogas
În cursul zilei de luni în jur de 120 de careieni şi-au achitat impozitele datorate bugetului local pentru anul 2016. Numărul lor a crescut în cursul zilei de azi, 13 ianuarie 2016, la ghişeu prezentându-se peste 200 de persoane. Majoritatea lor au sosit la Serviciul Impozite şi Taxe Locale (SITL) din cadrul Primăriei Carei la primele ore ale dimineţii. Potrivit legii, aceşti contribuabili au dreptul la o bonificaţie de 10% din valoarea impozitelor locale. Alţi careieni vin să ceară diverse informaţii, respectiv să achite amenzi şi taxe pentru acte de identitate.
„Variantele programelor informatice se schimbă în fiecare zi, absolut totul este nou şi pentru noi. Informaticienii intervin zilnic. Tocmai din acest motiv nu am anunţat în mod public faptul că am început încasarea impozitelor pe anul în curs”, ne-a declarat şeful SITL Carei, Liliana Fogaş.
Deşi au circulat numeroase zvonuri, modul de calcul al impozitelor pe terenuri nu s-a schimbat. „Mergem pe varinta ce o avem la impozitul pe terenuri în privinţa modului de calcul. Consiliul Local a adoptat, la finele anului trecut, varianta minimă de majorare prevăzută de lege”, ne-a mai declarat Lia Fogaş.

Szasz Lorand


Lasă un răspuns