Poliţiştii sătmăreni fac o serie de recomandări conducătorilor auto pentru evitarea accidentelor, în condiţiile avertizării meteo de precipitaţii. Numai luni poliţiştii rutieri au aplicat 182 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 19.500 lei.

girofar

Având în vedere atenţionarea ANM privind semnalarea unor precipitaţii, sfătuim conducătorii auto să conducă prudent şi să adapteze continuu viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic. De asemenea, pe timpul călătoriei cu autovehiculul, le recomandăm şoferilor să circule cu viteză redusă, adaptată condiţiilor meteo-rutiere, să păstreze distanţa de siguranţă în mers, pentru a putea opri în siguranţă şi să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic. În situaţia conducerii autovehiculelor pe timp de ploaie, este necesară utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum şi a celor de ceaţă, în cazul apariţiei acestui fenomen. În condiţiile unui trafic aglomerat, păstraţi-vă calmul şi nu blocaţi intersecţiile! Totodată, recomandăm pietonilor să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare şi să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă, se arată în buletinul de presă al IPJ Satu Mare.
În cadrul acţiunilor desfăşurate de către poliţişti luni, pe raza municipiului şi a judeţului Satu Mare, pentru reducerea riscului rutier şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere au fost aplicate 182 contravenţii, în valoare de aproximativ 19.500 lei. Astfel au fost sancţionaţi participanţi la trafic pentru abateri cum sunt : nerespectarea regulilor de circulaţie de către pietoni(11), defecţiuni tehnice(36), nerespectarea regimului legal de viteză(37), nerespectarea regulilor de circulaţie de către biciclişti(12), lipsă documente(15), necuplarea centurii de siguranţă(25) şi altele, se mai arată în buletinul de presă al IPJ Satu Mare.