Distinsa jurnalistă Daniela Ciută, cea care se încăpăţânează să pună virgula între subiect şi predicat, mi-a dedicat un întreg articol pe blogul familial devenit goarna PNL Carei. Folosind un limbaj elevat, pe măsura capacităţilor sale intelectuale, distinsa Daniela Ciută mă etichetează drept “neica nimeni”, “o frunză în vânt pe la uşile celor ce plătesc mai bine”, “calomniatorul de serviciu”, “şantajistul fin de primar careian” şi altele de acest gen. Aş putea să-i răspund cu alte epitete la fel de dure, însă nu mă cobor la un asemenea nivel.

opinie
Am mai spus-o şi o repet: la Gazeta de Nord-Vest am realizat o serie de investigaţii care au fost folosite de alţii în scop de şantaj. În mod cert, nu eu am fost acela. Cine a citit referatul DNA a putut afla cine şi pe cine a şantajat. Am mai scris că, în loc să mă eticheteze cu tot felul de epitete gen „şantajist” şi „traficant de influenţă”, ar fi mai bine ca Daniela Ciută şi liberalii careieni să aştepte finalul anchetei pentru a vedea cine a încălcat legea şi în cel fel. Atunci va afla şi calitatea mea în dosarul DNA la care face referire. Ar trebui puţin mai multă răbdare şi mult mai puţină înverşunare. Am mai spus că, în perioada în care am fost redactor şef la Buletin de Carei, şi Daniela Ciută îmi comanda la rândul său articole despre anumite persoane pe care nu le agrea.
Mă bucur că distinsa Daniela Ciută este atât de preocupată de soarta mea, după ce am rămas fără postul de director la cotidianul sătmărean Gazeta de Nord-Vest. Am rămas fără acel post pentru că aşa am vrut eu, dându-mi demisia. Consider că mă voi descurca cumva în lumea asta. În orice caz, nu cred că mă voi angaja la stat şi nici nu cred că voi cere locuinţă de intervenţie din patrimoniul statului, cum au făcut alţi apropiaţi ai săi. Va trebui să lucrez pe cont propriu, căci nu am avut norocul să am sute de mii de euro la saltea.
Daniela Ciută mai susţine că nu poate impune cititorilor săi conţinutul comentarilor postate de aceştia. Dacă ar studia legea, ar vedea că răspunde pentru comentariile care apar pe blogul său. Lucru pe care mai mult ca sigur că îl va constata în viitorul apropiat pe propria sa piele.
Am mai rugat-o pe culta jurnalistă Daniela Ciută, cea care pune virgula între subiect şi predicat, să se limiteze la subiectele sale şi să nu mai tot încerce să impună altora, inclusiv portalului Opinie de Carei, ce subiecte să abordeze. Fiecare este liber să-şi fixeze politica editorială, cei care decid în final fiind cititorii. Nu este vina mea că tot mai mulţi careieni preferă să citească Opinie de Carei, în defavoarea blogului care a importat în municipiul nostru circul sudist.
Este ultima oară când mai răspund atacurilor mizere venite din partea distinsei jurnaliste Daniela Ciută. În schimb, indiferent că îi convine sau nu-i convine, îmi rezerv dreptul să scriu despre derapajele blogului pe care îl conduce, respectiv despre derapajele soţului său, consilier local şi co-preşedinte de partid prezidenţial. Apropo, sper că şi-a găsit câinele pentru care a pus capră Poliţia Locală Carei.
În rest, să auzim numai de bine!

Szasz Lorand

P.S. Chiar e ultima oară când îi mai răspund distinsei Daniela Ciută, cea care pune până şi virgula doar unde vrea ea, nu unde spune gramatica.