Când eşti consilier local vocal şi lider al partidului prezidenţial din Carei poţi beneficia de anumite avantaje. Consilierul Ilie Ciută a apelat la camerele de supraveghere ale Poliţiei Locale Carei pentru a-şi căuta câinele pierdut. Iar Poliţia Locală i-a permis să vizioneze înregistrările cerute, deşi legea prevede că astfel de înregistrări, care au un regim special, nu sunt destinate publicului.

camere2

Co-preşedintele PNL Carei, consilierul local Ilie Ciută, s-a prezentat la sediul Poliţiei Locale Carei şi a cerut să-i fie prezentate înregistrările făcute de o cameră video aflată în administrarea instituţiei. Deşi înregistrările acestor camere video nu sunt destinate publicului, consilierul Ilie Ciută a vizionat timp de circa două ore înregistrările făcute de o cameră video situată pe strada Vasile Lucaciu, stradă pe care locuieşte, lucru confirmat de şeful Poliţiei Locale Carei, Ioan Ecsedi. Acesta a mai adăugat că nu i-a dat consilierului Ciută înregistrările, ci doar l-a lăsat să le vizioneze în sediul instituţiei.
Potrivit legislaţiei în vigoare, la înregistrările efectuate de camerele de supraveghere din municipiul Carei are acces doar personalul autorizat. Până în prezent, asemenea înregistrări au mai fost solicitate de Poliţia Municipiului Carei, însă doar cu scopul identificării autorilor unor contravenţii sau infracţiuni. Însă în niciun caz nu s-a permis accesul unor persoane private la înregistrări realizate de camerele video din dotarea Poliţiei Locale. Totuşi, pe înregistrările respective apar diverşi careieni care au circulat pe strada Vasile Lucaciu, iar consilierul Ilie Ciută a putut să-i identifice şi chiar să-i monitorizeze, afectându-le dreptul la intimitate. Tocmai din astfel de motive, înregistrările de acest fel nu sunt publice. Careienii îşi mai aduc aminte ce scandal a izbucnit în municipiul Satu Mare în urmă cu două luni când s-a descoperit faptul că persoane neautorizate s-au conectat la câteva dintre camerele video ale Poliţiei Locale, postând imaginile înregistrate pe internet.
Suntem curioşi dacă Poliţia Locală Carei va fi la fel săritoare şi atunci când alţi careieni se vor prezenta la sediul instituţiei şi vor cere să vizioneze imaginile suprinse de camerele video ale instituţiei pentru a-şi căuta câinii, pisicile, hârciogii, porcurşorii de Giuneea sau chiar găinile, gâştele şi curcile pierdute, ca să nici nu mai pomenim de portofele, chei şi cine mai ştie ce alte obiecte pe care nu le mai găsesc.