La nivelul Primăriei Carei se lucrează la finalizarea unui studiu de fezabilitate pentru marea asfaltare, programată pentru acest an. În cadrul proiectului, vor fi asfaltaţi 32 km de străzi şi 50.000 mp de trotuare. Pentru a finanţa lucrările, administraţia locală careiană intenţionează să acceseze un credit bancar, a declarat primarul Eugen Kovacs.

kovacs
În cadrul proiectului sunt incluse trei categorii de străzi. Prima categorie include străzile al căror asfalt a fost afectat de lucrările la reţelele de utilităţi, în special cele de extindere şi modernizare a reţelelor de apă şi canalizare, realizate în cadrul master-planului Apaserv. Lungimea totală a acestor străzi este de circa 13 km. “Din păcate, schimbarea conductelor nu este posibilă fără efectuarea de săpături. Pur şi simplu, nu există altă metodă. Câştigul îl va constitui apa curată ce va curge la robinetele careienilor”, spune primarul Kovacs. A doua categorie include străzile pietruite. Potrivit primarului Eugen Kovacs vor fi asfaltaţi 11 km de străzi pietruite. A treia categorie cuprinde străzile de pământ, fiind prevăzuţi pentru asfaltare 8 km de asemenea străzi.
Lucrările de asfaltare vor fi începute în vara acestui an, urmând să fie finalizate până în vara anului viitor. “Din păcate, aici nu este inclusă porţiunea din DN 19 care traversează centrul municipiului Carei. Vrem să reabilităm şi acest tronson, astfel că vom încerca să obţinem o finanţare din fonduri europene. În cel mai bun caz, lucrarea va putea fi executată în cursul anului viitor”, a declarat pentru Opinie de Carei primarul Eugen Kovacs.