Consilierii locali careieni s-au reunit azi, 18 decembrie 2015, în ultima şedinţă ordinară din acest an. Ordinea de zi a fost suplimentată, la propunerea primarului Eugen Kovacs, cu încă două proiecte. Primul viza alocarea a 20.000 lei pentru focul de artificii, iar al doilea alocarea a 40.000 pentru CSM Victoria Carei. Şedinţa a avut loc la Centrul Cultural.

consiliu7
Consilierii locali au aprobat rectificarea bugetului local, studiul de fezabilitate privind instalarea unui sistem de supraveghere video la Centrul de ajutor social, suplimentare sumei alocate pentru premierea elevilor olimpici, completarea organigramei Direcţei Publice de Asistenţă Socială, realizarea unui schimb de terenuri cu familia Galiş. De asemenea, au aprobat scutirea de la plata impozitului pe clădiri a imobilelor deţinute de Fundaţia Down şi Organizaţia Caritas. Au fost scutiţi de la plata dărilor locale cetăţenii: Sebok Andreea Agneta, şi Erdei Ildiko. În cazul cetăţenilor Nemethi Petru Andrei şi Sebok Iosif, acordarea scutirilor a fost condiţionată de plata amenzilor.
La proiectul privind alocarea sumei de 20.000 lei pentru focul de artificii, consilierul local Ilie Ciută a propus donarea banilor către victimele tragediei din Clubul Colectiv. Ilie Ciută a declarat că ar fi mult mai înţelept să se renunţe la focul de artificii, întrucât au murit prea mulţi oameni din această cauză, în favoarea unui joc de lumini sau a unor confeti. Proiectul iniţial a fost votat de 11 consilieri, înregistrându-se şapte abţineri. Astfel, careienii vor avea parte de tradiţionalul foc de artificii în centrul municipiului în noaptea dintre ani.


Primarul Eugen Kovacs le-a cerut consilierilor locali să se gândească până în ianuarie dacă sunt de acord să se acorde scutiri la majorările calculate la impozitele restante, în conformitate cu OUG 44/2015. Potrivit legii, careieni cu restanţe ar putea beneficia de reduceri cu 73,4% a majorărilor de întârziere în cazul în care achită integral datoriile de bază. Primarul Kovacs a arătat că nu ştie dacă luarea unei asemenea decizii ar fi corectă faţă de careienii care îşi achită la timp impozitele locale.
La Diverse, consilierul Ilie Ciută s-a grăbit să o ia înaintea primarului Eugen Kovacs pentru a le ura sărbători fericite colegilor şi angajaţilor Primăriei. Primarul Kovacs a declarat că, în opinia sa, anul 2015, a fost un an obişnuit, refuzând să spună dacă a fost mai greu sau mai uşor decât anii precedenţi. Accentuând faptul că e ultimul an întreg din acest mandat, primarul Kovacs şi-a exprimat convingerea că anul viitor nu va fi dominat de lupta politică, iar Primăria şi Consiliul Local îşi va face treaba, trecându-se peste unele ambiţii şi supărări. De asemenea, primarul Eugen Kovacs s-a declarat mulţumit de faptul că administraţia locală a reuşit să-şi ducă la bun sfârşit proiectele, spre deosebire de alte primării, dar mai ales de Apaserv SA.
De-a lungul discursului susţinut de primar, consilierul Ciută a tot vociferat, ba chiar a izbucnit în râs. Întrebat de primar despre motivele care i-au provocat râsul, Ilie Ciută a răspuns că colegul său Bucureştean i-ar fi spus un banc. Cu alte cuvinte, şedinţele de Consiliu Local au devenit prilejul de asculta bancuri pentru co-preşedintele PNL Carei. Destul de trist, atât pentru el cât şi pentru cei care l-au ales.
La finalul şedinţei, consilierii locali au vizitat Teatrul reabilitat.