Poliţiştii au depistat pe raza judeţului nostru doi şoferi care au condus sub influenţa băuturilor alcoolice. Unul dintre ei a refuzat prelevarea de probe biologice.

girofar
În data de 16.12.2015, în jurul orei 00.52, polițistii Secției 4 Poliție Rurală Beltiug l-au depistat în trafic pe numitul Gheorghe M., din Tătărești, conducând un autoturism marca Opel Astra în timp ce se afla sub influiența băuturilor alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată a fost transportat la sediul UPU Satu Mare unde i-au fost recoltate probe de sânge.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, faptă prevăzută și pedepsită de art. 336 alin.1 din Codul Penal.
De asemenea, P. Alin, de 38 ani, din Cuța, a fost depistat în trafic în timp ce conducea un autoturism pe pe raza localitășii Socond, sub influenta băuturilor alcoolice. Susnumitul a refuzat prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosarul penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, faptă prevăzută și pedepsită de art. 337 alin. 1 din Codul Penal.