Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Piteşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. efectuează 70 de percheziţii, în 14 judeţe și în municipiul Bucureşti, pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializată în evaziune fiscală și spălare de bani.

girofar

Astăzi, 16 decembrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Piteşti efectuează 70 de percheziţii la sediile sociale și la punctele de lucru ale unor firme din judeţele Argeş, Vâlcea, Dâmboviţa, Prahova, Olt, Dolj, Teleorman, Giurgiu, Constanţa, Alba, Botoşani, Suceava, Satu Mare, Sibiu și din municipiul București.

Activitățile vizează membrii unei grupări infracționale care,  începând cu luna ianuarie a anului 2011, ar fi constituit un circuit economic fictiv, pentru a deduce cheltuieli nereale, micşorând astfel obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat.

Sumele obţinute ilicit ar fi fost supuse procesului de spălare de bani, fiind tranzacționate prin conturile unor societăţi de tip fantomă, special constituite în acest scop, care aveau ca obiect de activitate prestări de servicii, comercializare de cereale și anvelope.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 1.500.000 de euro.

La acțiuni participă şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, precum şi poliţişti specializați în combaterea criminalităţii organizate din Bucureşti, Vâlcea, Dâmboviţa, Prahova, Olt, Dolj, Teleorman, Giurgiu, Constanţa, Alba, Botoşani, Suceava, Satu Mare și Sibiu.

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al S.R.I. și al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.