Prin intermediul unui comunicat de presă, Organizaţia Judeţeană Satu Mare a UDMR critică decizia Ministerului Afacerilor Interne de a înfiinţa un centru de migraţie în oraşul Tăşnad. Reproducem integral comunicatul de presă.

migranti
Ministrul Afacerior Interne a anunțat ca în orașul Tășnad va înființa un centru de migrație în următoarea perioadă. MAI și-a dat acceptul cu această decizie propunerii Inspectoratul General pentru Imigrări, care a ales localitatea din județul Satu Mare pentru înființarea unui astfel de centru..
Până la momentul de față nu sunt cunoscute argumentele clare a ministerului în legătură cu alegerea locației din județul nostru dar nici partea financiară a proiectului nu este cristalizat. În legătură cu aceste aspecte Organizația Județeană UDMR Satu Mare inițiază o consultare a populației orașului Tășnad și a localităților limitrofe.
„UDMR nu este de acord cu faptul că ministerul a luat decizia de înființare a unui centru de migrație în orașul Tășnad fără consultarea cetățenilor orașului. Credem, ca locuitorii acestui oraș cu potențiel turistic ridicat își pot exprima o părere foarte fermă depre această decizie, iar instituțiile abilitate trebuie să le dea dreptul de ași exprima acestă părere. În următoarele zile vom chestiona locuitorii orașului și a localităților limitrofe despre aceste decizii foarte importante. Locuitorii acestei zone trebuie să conștientizeze, ca părerea lor contează foarte mult, iar UDMR le va ajuta să le și exprime.” – a informat Pataki Csaba, președintele Organizației Județene UDMR Satu Mare.
În următoarele zile, pe parcursul consultării cetățenilor cu ajutorul chestionarelor, voluntarii UDMR vor ajunge la cât mai mulți locuitori ai orașului și a localităților limitrofe, ca ei să-și poată exprima părerea despre această temă în număr cât mai mare.
Biroul de presă UDMR