Codruţa Kovesi a cerut redeschiderea dosarului sponsorizărilor primite de pompieri. Șefa DNA a emis o ordonanță în care cere redeschiderea dosarului sponsorizărilor. Asemenea practici au existat şi la nivelul judeţului Satu Mare. Se pare că undeva există totuşi şi un dosar penal în acest sens.

opinie

Prin judeţul Satu Mare circulă zvonul că, în trecut, unii pompieri sătmăreni care se ocupau de Avizare, Prevenire și Control s-au ocupat şi de diverse mişmaşuri cu sponsorizări. Aceste sponsorizări erau încasate de la firme şi de la oameni de afaceri din judeţul Satu Mare prin intermediul fundaţiei Turnul Pompierilor.
Vechea conducere a Fundaţiei Turnul Pompierilor a fost debarcată, întrucât majoritatea pompierilor erau deranjaţi de modul în care activitatea şefilor fundaţiei în cauză ajunsese să le prejudicieze imaginea.
Vechea conducere nu s-a lăsat cu una, cu două, spuns surse din ISU Satu Mare. Simţindu-se probabil cu musca pe căciulă, foştii şefi au refuzat să predea toate actele contabile ale fundaţiei, mai ales cele legate de sponsorizări, respectiv de cheltuielile mai mult sau mai puţin justificate. Potrivit unor pompieri sătmăreni, foştii şefi nu s-au conformat nici măcar atunci când documentele au fost solicitate de procurori. Nu s-a mai auzit nimic de acest dosar, care totuşi există undeva, prin fişetul căruiva procuror. Însă n-ar fi exclus să reapară, ca urmare a tragediei din Clubul Colectiv.

Szasz Lorand