Pompierii sătmăreni, însoţiţi de jandarmi şi poliţişti, a continuat seria de controale în cluburi, discoteci şi baruri din judeţ, aplicând noi avertismente şi amenzi pentru nerespectarea normelor PSI.

control pompieri
Conform centralizatorului acţiunilor şi a rezultatelor obținute de pompieri în perioada 30 noiembrie – 6 decembrie rezultă următoarele date: în cadrul acestor acţiuni au fost angrenate un număr de 23 de forţe participante la activităţi preventive şi au fost întreprinse cinci controale de prevenire la cluburi, discoteci, baruri, din care au rezultat 38 de deficienţe constatate, şase deficienţe înlăturate şi s-au aplicat 27 de avertismente şi cinci amenzi în valoare totală de 30.000 lei. Din cele 38 de constatări la faţa locului, la cinci agenţi economici au fost identificate deficienţe privind organizarea activitaţii la apărare împotriva incendiilor, nereguli din punct de vedere al prevenirii situaţiilor de urgenţă, având caracter tehnic, identificate în obiectiv şi lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, în cazul obiectivelor care necesită a deţine acel document. În nici una dintre situaţii nu s-a dispus oprirea funcţionării localului. Totodată au fost desfăşurate cinci exerciţii de evacuare la care au participat 65 de persoane.
Pe baza acestor rapoarte săptămânale este întocmit un Centralizator al rezultatelor obținute care este prezentat în fiecare zi de luni, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi prefectului județului. Analiza acestor rezultate, obstacolele întâmpinate și propunerile de măsuri sunt discutate apoi în ședințele Grupului de lucru care au loc săptămânal. Prefectul dr. Eugeniu Avram cere instuţiilor abilitate, vigilenţă, profesionalism şi implicare totală în vederea unui control cât mai eficient.